понеділок, 27 квітня 2020 р.


 Інформація про шляхи передачі ВІЛ-інфекції:
1.    статевий  (коли при незахищеному статевому акті сперма або виділення із статевих органів потрапляють  на слизові оболонки вагіни, пеніса, ротової порожнини або прямої кішки)
2.    через кров (коли користуються голкою, бритвою, інструментом для татуювання, яким користувалася перед цим інфікована людина і кров якої залишилося на цих предметах, при повторному використанні шприців або голок після вірусоносія, при переливанні інфікованої крові)
3.    від матері до дитини (під час вагітності, пологів або через молоко матері)
Носії ВІЛ упродовж тривалого часу можуть виглядати і почуватися здоровими . Цей період може тривати роками. Весь цей час людина, не підозрюючи, що в неї ВІЛ-інфекція, може інфікувати інших. Та з часом імунна система слабшає, а вірус сильнішає. З часом людина захворює на СНІД і вмирає. Існують ліки, за допомогою яких удається стримати розвиток ВІЛ-інфекції в організмі людини, хоча вони не виліковують СНІД, тільки продовжують життя інфікованих.
  Якщо людина усвідомлює, що була в ризикованій ситуації, їй слід пройти обстеження на ВІЛ-інфекцію. Це обстеження є конфіденційним і анонімним, безкоштовним . За законом ніхто не має права розголошувати його результати, слід лише повідомити свого сексуального партнера. Якщо результат негативний, слід пройти повторне тестування через 3  місяці, між тестами не повинно бути ризику зараження. В Вінниці тестування можна пройти в :
1.    обласному центрі профілактики ВІЛ-інфекції і боротьби зі СНІДом
2.    шкірно-венерологічному диспансері
Висновок : Ми повинні добре знати шляхи передачі інфекції для того, щоб захистити себе.

Немає коментарів:

Дописати коментар